Gyakran Ismételt Kérdések

Használt gépkocsi vásárlás előtt állok, tudnak tájékoztatást adni részemre a gépkocsi szerviztörténetével kapcsolatban?

A Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft, a Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda és Volkswagen Haszonjárművek kizárólagos magyarországi importőre a hazai márkakereskedő és szervizhálózat kiszolgálásával, illetve azok működéséhez kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozik, míg gépjármű értékesítést, szerviztevékenységet partner hálózatunk tagjai végeznek.
Bármely gépkocsihoz kapcsolódó szerviztörténet továbbadása, terjesztése, sokszorosítása szigorúan tilos. Az adatok belső információk, harmadik fél részére nem továbbíthatók, mert a Volkswagen AG tulajdonát képezik.
Javasoljuk, hogy az értékesítő féltől kérjen be információkat a gépkocsi szerviztörténetével kapcsolatban. A szervizfüzet, mint a gépkocsi kötelező tartozéka tartalmazza a vonatkozó információkat.

Hogyan tudok kezelési útmutatót rendelni a gépkocsimhoz?

Kezelési útmutatót bármelyik márkaszervizünkben rendelhet pótalkatrészként a gépkocsija alvázszámának megadásával, díjazás ellenében. A rendelés átfutási idejéről valamint az árazásról partnereink adnak felvilágosítást.

Az autóm rádiókódját honnan tudhatom meg?

Az a korábbi modellévű gépkocsi tulajdonos, aki rendelkezik Rádió kezelési útmutatóval és a kódot tartalmazó matricával, a kezelési útmutató "Lopás elleni kódolás" alatt tájékozódhat a szükséges lépésekről. Későbbi modellek esetében, a rádiókóddal ellátott matrica hiányában - a még hatékonyabb lopás elleni védelem érdekében - keresse fel személyesen bármelyik márkaszervizünket, mely során online módon gyári rendszeren keresztül lekérdezik azt csekély díjazás ellenében.

Szükségem van műszaki igazolásra / környezetvédelmi besorolásról szóló igazolásra / motor átalakításhoz szükséges igazolásra.

A fent említett igazolások valamelyikével kapcsolatban kérjük, keresse munkatársunkat a 06 1 4515 169-es telefonszámon.  Kérjük, készítse elő a gépkocsi alvázszámát. Külföldről behozott gépjármű esetében az igazolásnak díja van. USA, ill. nem Európai Unió tagország területére kiszállított gépjárműhöz nem áll módunkban kiadni környezetvédelmi igazolást. Ilyen esetben az érintett szakhatósághoz vagy műszaki vizsgáló intézményhez (pl. KTI) kell fordulni.

Szervizfüzetet szeretnék pótoltatni. Mi a menete?

Szervizfüzetet bármelyik hivatalos márkaszervizünkben igényelhet. Betelt füzet esetében ingyenes, elveszett füzet esetében díjköteles a pótlás.

Márkaszervizeink: 

COC megfelelőségi nyilatkozatra van szükségem. Mi a teendő?

A Porsche Hungaria Ker. Kft. csak tulajdonosi megkeresésre és csak olyan gépjárműhöz ad igazolást, amelynek első forgalomba helyezése Magyarországon történt. Kérjük, töltse le a Letöltések menüpont alatt a COC megfelelőségi nyilatkozat igénylőlapot. A kitöltött dokumentumot a cocvevoszolgalathu(kwfat)porschehungaria(kwfdot)hu e-mail címre kérjük eljuttatni a forgalmi engedély másolatával és a személyi igazolvány másolatával (cég esetében: Cégkivonat). A gyári igazolás kiadása díjköteles. További információt a letölthető dokumentumban talál.

Külföldről hoztam be autót és ehhez szeretnék COC dokumentumot.

Amennyiben az autó először külföldön volt forgalomba helyezve, úgy a magyar importőr nem tud COC dokumentumot kiadni. Ebben az esetben a https://www.volkswagen-konzernlogistik.de/de/services1.html linken lehet megigényelni, díj ellenében.